Roostergoten

Roostergoten met een nodulair gietijzer

De roostergoten zijn constructief gewapende betongoten welke aan de bovenzijde voorzien van een nodulair gietijzeren rooster. Hiermee zijn de goten geschikt voor zwaar verkeer, goed berijdbaar door de vlakke bovenzijde en gemakkelijk te reinigen door het verwijderbare rooster. De opening aan de bovenzijde is 20cm breed, welke wordt afgesloten met een rooster van 22,5cm breed.

De afvoer heeft een diameter van 150mm en hiermee een afvoercapaciteit van circa 4000 liter per roostergoot van 200cm lengte. Dit staat gelijk aan een oppervlak van 80 m2 terrein. De goten worden voorzien van een constructieve korf wapening waarmee de verkeersklasse E600 kan worden behaald, afhankelijk van de gekozen fundering. Afhankelijk van de te verwerken belasting dient de fundering te worden bepaald. Bij een verkeersklasse van C250 of lager voldoet het om de goten in een zandbed te stellen, wanneer de verkeerklasse D400 of hoger is dienen de roostergoten in een betonfundering te worden geplaatst.

De roostergoten hebben de standaardafmeting LxBxH: 200x50x33 cm, met beschikbare passtukken van 150 en 100cm lengte en zijn uitvoerbaar in alle beschikbare kleuren. De roostergoten sluiten aan bij onze zandvangputten. De zandvangputten zijn in diverse in- en uitgang varianten leverbaar en zijn standaard voorzien van een afvoer d.m.v. een pvc-mof 160mm. Op aanvraag is het mogelijk om de roostergoten te laten uitvoeren met stekkenbakken, waarmee de roostergoten aan een betonvloer kunnen worden gestort.